Sohvatuomarointia

Erilaiset televisiossa näytettävät kokkausaiheiset tv-sarjat, kuten Master Chef, innostavat monia katselijoita sohvatuomaroimaan kilpailijoita ja heidän tuotoksiaan. Tämä onkin hauska harrastus, joka tuo ohjelmien katsomiseen aivan uudenlaista syvyyttä. Oletko muuten yleensä samaa mieltä kisan oikeiden tuomareiden kanssa vai oletko usein sitä mieltä, että voiton olisi ansainnut joku aivan toinen?

Arvioi ja inspiroidu

Vaikka sohvatuomari ei pääsekään maistelemaan kokkausohjelmien kilpailijoiden tuotoksia, niin hän voi vähintään arvioida niiden ulkonäköä. Visuaalinen ilme on tärkeä osa annoksen onnistumista, joten mitenkään kovin vähäisestä asiasta ei ole kyse.

Kun arvioit kilpailijoiden annoksia, voit myös saada niistä inspiraatiota omaan ruuanlaittoosi. Uusien ruuanlaittotapojen näkeminen ja erilaisten ainesosien yhdistäminen toisiinsa uusilla tavoilla on inspiroivaa ja voi rohkaista myös kotikokkeja kokeilemaan entistä rohkeammin omia reseptejä ja uudenlaisia raaka-aineita. Ehkäpä voit kokeilla aivan uudenlaisia ruokatrendejä ja hemmotella läheisiäsi upeilla herkulla. Panosta kattaukseen ja syvennä omaa osaamistasi.

Heitä vapaalle

Kevyiden ruokaohjelmien parissa on helppo heittää vapaalle ja irtautua arjesta. Ruokateeman parissa voi kuitenkin heittäytyä vapaalle muutenkin. Tiesitkö, että monia pelejä, etenkin kolikkopelejä, on valmistettu ruokateeman pohjalta? Monipuolinen kolikkopelivalikoima löytyy esimerkiksi Slots io -sivustolta. Jo perinteisissä kolikkopeliautomaateissa on ruokiin liittyvä hedelmäteema, joten ei olekaan mikään ihme, että näitä pelejä kutsutaan kansan suussa myös hedelmäpeleiksi. Modernit pelisuunnittelijat ovat kuitenkin vieneet monissa kolikkopeleissä ruokateeman entistäkin pidemmälle. Tällaisten pelien parissa kulinaristin aika kuluu kuin siivillä.

Kokeile siipiäsi kokkina

Jos olet erityisen innokas kotikokki, mikset kokeilisi siipiäsi kokkina osallistumalla televisiossa järjestettävään kokkauskilpailuun? Ellei rohkeutesi riitä televisioesiintymiseen, järjestä itse omat kisasi ystäväporukalla Master Chef -hengessä. Tällainen illanvietto on mukavaa ja kerää ystävät yhteen hauskan tekemisen pariin. Tällaiset kilpailut innostavat sinua myös kehittämään omia kokkaustaitojasi ja kokeilemaan uudenlaisia reseptejä.

Uusien kokeiluidesi kautta saatat myös huomata, kuinka vaikeaa erinomaisen ruuan valmistamisessa onkaan onnistua ja kuinka monet pienet asiat voivat mennä matkan varrella pieleen. Tämä saattaa tehdä sinusta entistä empaattisemman sohvatuomarin, joka suhtautuu kilpailijoiden pieniin mokiin entistä ymmärtäväisemmin. Moni asia voi mennä keittiössä pieleen, mutta kun annoksen erilaiset komponentit vihdoin kolahtavat täydellisellä tavalla yhteen, on onnistumisen tunne aivan erityisen upea!