Perunamuusi ja suppilovahverokastike ovat jokaisen suomalaisen pöydän aatelia

Täyteläinen perunamuusi ja suoraan luonnosta käsin poimituista suppilovahveroista valmistettu herkullinen ja suussasulava kastike ovat suomalaisen herkkuaterian perusta. Kotimaisista ja tuoreista raaka-aineista itse valmistettu ruoka on puhdasta ja herkullista, eikä sen laittaminenkaan ole yhtään vaikeaa. Tässä artikkelissa jaamme reseptin, jonka avulla jokainen onnistuu luomaan tämän maailman herkullisimman aterian helposti. Sinun ei tarvitse olla haka ruoanlaitossa voidaksesi valmistaa herkullista kotiruokaa. Lukaise ohjeemme läpi ja yllätä perheesi maailman herkkullisimmalla aterialla jo tänään – takaamme, että tästä lähtien tämä ruoka tulee olemaan perheesi suosikki, jota pyydetään tehtäväksi uudelleen ja uudelleen! Mikä parasta, ateria on niin helppo valmistaa, ettei sen tekeminenkään tunnu edes työltä, vaan voisit valmistaa sitä vaikka joka päivä. Lue alta ja ylläty siitä, kuinka helppoa se on!

Perunamuusi ja suppilovahverokastike -ohje

  • Suussasulava perunamuusi

Ainekset:

8 perunaa

vettä keittämiseen

maitoa

voita

suolaa

Tee näin:

1. Kuori perunat ja laita ne vedellä täytettyyn kattilaan. Mausta keitinvesi suolalla ja keitä perunoita, kunnes ne ovat kypsiä.

2. Kaada kypsistä perunoista keitinvesi pois ja muussaa kuumat perunat. Lisää joukkoon voita ja anna sen sulaa.

3. Lisää muusiin maitoa, kunnes koostumus on mielesi mukainen. Mausta muusi vielä suolalla ja anna tekeytyä.

  • Maailman paras suppilovahverokastike

Ainekset:

5 dl tuoreita suppilovahveroita puhdistettuna ja huuhdeltuna

1 sipuli

voita

suolaa

pippuria

ruokakermaa

Tee näin:

1. Sulata voi pannulla.

2. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota se pannulla voissa.

3. Lisää pannulle kokonaiset suppilovahverot ja paista voissa, kunnes sienet ovat ruskistuneet kauniin väriseksi.

4. Mausta sieni-sipuliseos pippurilla ja suolalla oman maun mukaan ja lisää päälle ruokakerma. Tarkista maku ja anna kastikkeen tekeytyä rauhassa.

5. Tarjoa yhdessä valmistamasi perunamuusin kanssa ja nauti!

Jos jo pelkästään reseptin lukeminen sai veden herahtamaan kielellesi, kannattaa ryhtyä kokkailupuuhiin heti! Tämä helppo resepti on sellainen, jonka jokainen taitaa. Pystyt siis luomaan huipputason aterian, vaikket yleensä olisikaan kovinkaan haka keittiössä! Ei siis muuta kuin kokeilemaan – takaamme, että tämän reseptin kokeilemista et tule katumaan!