Tässä on resepti maailman parhaaseen pannukakkuun

Skandinavialaisen keittiön pääperiaate on aina ollut puhtaus ja yksinkertaisuus, ja nämä molemmat aspektit yhdistyvätkin upeasti maailman parhaassa skandiherkussa eli pannukakussa! Siinä missä joku saattaa sekoittaa tämän pellille leivottavan herkun jenkkilässä vastaavan nimen alla tarjoiltaviin pieniin ja pyöreisiin pannukakkuihin, ei näillä kahdella todellisuudessa ole kovinkaan paljon tekemistä toistensa kanssa.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa reseptin maailman parhaaseen pannukakkuun – tämä koruttoman yksinkertainen resepti on niin suussa sulavan maukas, ettei se välttämättä vaadi kaverikseen muuta kuin hieman hilloa tai kermavaahtoa! Jos herkkua kuitenkin haluaa jalostaa entisestään, voi siihen lisätä vaikkapa kauden marjoja tai hedelmiä – jos et ole vielä maistanut oman pihan omenapuita tehtyä omenapannaria, et edes tiedä eläneesi! Tässä se siis tulee: resepti maailman parhaaseen pannariin, ole hyvä!

Maailman herkullisin pannukakku

Ainekset:

– 100 g voita

– 4 dl jauhoa

– 1,5 dl sokeria

– 1 tl suolaa

– 1 tl leivinjauhetta

– 1 tl vaniljasokeria

– 8 dl maitoa

– 2 kananmunaa

Tee näin:

1. Sulata voi astiassa ja jätä rasvasula sivuun jäähtymään

2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi jauhoseokseksi.

3. Lisää sekaan kananmunat yksitellen, maito sekä alussa sivuun jäätymään jätetty voisula. Älä vatkaa, vaan sekoita taikina tasaiseksi mahdollisimman kevyesti niin, että ainekset menevät sekaisin.

4. Kaada taikina pellille. Voit joko voidella pellin tai laittaa pohjalle leivinpaperin.

5. Paista pannukakkua 250 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pannukakku on saanut kauniin kultaisen pinnan.

6. Nauti pannukakku sellaisenaan tai tarjoile vaikkapa rahkan, hillon tai kermavaahdon kera! Tästä pannullisesta riittää muillekin, joten jaa tästä maailman parhaasta pannarista iloa myös muille, niin saat siitä moninkertaisen ilon!

Vinkki: jalosta pannukakkua vieläkin herkullisemmaksi kauden hedelmillä ja marjoilla. Kokeile vaikkapa banaanipannukakkua tai omenapannukakkua! Tällainen pannari syntyy helposti: tee muuten ohjeen mukaan, mutta lisää ennen uuniin laittamista taikinan päälle haluamaasi täytettä. Uunissa hedelmän ja marjan aromit pääsevät parhaalla tavalla esiin. Kun yhdistät jalostetun pannariin makeaan kermavaahtoon, saat aikaan maailman herkullisimman makuyhdistelmä pohjoismaiseen tapaan. Kokeile vaikka ja yllätyt!