Kotimainen Puutarhan parhaat -reseptikilpailu

Jos haluat osallistua kotimaiseen reseptikilpailuun, harkitse Puutarhan parhaat -kilpailua, jossa voit haastaa itse itsesi. Lue lisää kilpailusta tästä artikkelista ja aloita oman kilpailureseptisi suunnittelu hyvissä ajoin.

Mistä kilpailussa on kyse?

Puutarhan parhaat -reseptikilpailussa etsitään hyviä reseptejä, joiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista kasvista. Muita toiveita reseptiä kohtaan ei ole asetettu. Voit siis osallistua ruoka- tai leivonnaisreseptillä. Myös hyvän säilykkeen resepti sopii kilpailureseptiksi tässä kilpailussa. Innokkaat kotikokit saavatkin siis vapaat kädet hyödyntää kotimaisia kasviksia mahdollisimman herkullisella tavalla.

Kilpailun järjestäjä

Maa- ja kotitalousnaisten Länsi-Suomen osasto järjestää kilpailun. Kyseessä on asiantuntijajärjestö, joka toimii asiantuntijana valtakunnallisesti ruokaan, maaseutumaisemaan ja yrityspalveluihin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi se on suuri, aktiivisesti toimiva verkosto, joka kokoaa yhteen maaseutuhenkisiä ihmisiä.

Kilpailun säännöt

Kilpailuun voi siis osallistua reseptillä, jonka pääraaka-aineena käytetään kotimaista kasvista. Osallistuessasi kilpailuun luovutat reseptisi käyttöoikeuden kilpailun järjestäjälle eli Maa- ja kotitalousnaisten Länsi-Suomen osastolle. Resepti lähetetään 1. lokakuuta 2020 mennessä järjestäjän sähköpostiosoitteeseen. Reseptikilpailu on alkanut 26. maaliskuuta 2020 kello 14.45 ja se päättyy 1. lokakuuta 2020 kello 00.00. Kilpailutulokset julkaistaan L-S MKN:n edustajakokouksessa. Samalla palkitaan osallistujat, jotka ovat lähettäneet kilpailuaikana parhaat reseptit.

Kilpailujen kautta hyviä tekoja

On upeaa, että Suomessa ruoka ja esimerkiksi ruokahävikin vähentäminen ovat niin tärkeitä asioita, että jopa Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut asiaan kantaa. Presidentti nimittäin harmitteli ruokahävikin tilannetta ja esitti, että luotaisiin tähän liittyvä kokkiohjelma. Monet julkkiskokit innostuivat ajatuksesta ja lähtivät kehittelemään sitä. Sauli Niinistön mielestä olisi järkevää järjestää kokkiohjelma, jossa ruokahävikin minimoiminen olisi keskiössä. Tällainen idea on oivallinen osoitus siitä, kuinka näkyvyyttä saavien ohjelmien avulla voidaan tehdä hyviä tekoja.

Jos televisiossa näytetään, kuinka kilpailijat kamppailevat ruokahävikin minimoimiseksi, voi tämä inspiroida myös katsojia käymään samanlaista kamppailua kotikeittiössä. Osallistumalla kotimaiseen Puutarhan parhaat -reseptikilpailuun tuet kotimaisten raaka-aineiden käyttöä. Kotimaisia raaka-aineita ei tarvitse kuljettaa Suomeen ulkomailta ja usein ne ovat vieläpä erityisen puhtaita ja lisäaineettomia vaihtoehtoja. Tämä onkin yksi niistä syistä, joiden vuoksi sinun kannattaa osallistua Puutarhan parhaat -reseptikilpailuun.